Olemme Lilyn kanssa kehittäneet uuden agilityn muodon, full contact agilityn. Tuo kontakti -sana lajin nimessä ei liity sinänsä ns. kontaktiesteiden suorittamiseen, vaikka jollakin siitä voisi tulla mieleen juuri noiden esteiden suorittaminen vaikkapa niin, että kaikki koiran tassut varmasti koskettavat esteen kontaktipintaa. Ehei, kyseessä on agilityn hurja extreme -versio, jossa "täysi kontakti" otetaan törmäilemällä ja hyppimällä päin esteitä. Ja mielellään niin, että esteet sinkoilevat radalla etenevän otuksen jäljiltä mahdollisimman kauaksi alkuperäisiltä paikoiltaan. Tai vaikkapa hajoavat - siitä voisikin antaa lisäpisteitä. Ja pisteistä puheen ollen, tässä lajissa on tarkoituksena kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Siis niitä samoja pisteitä, joita tavallisessa pliisussa agissa nimitetään "virhepisteiksi". Voittaja on se, joka kerää eniten pisteitä lyhyimmässä ajassa. Esteiden tuhoaminen väärässä järjestyksessä tuo luonnollisesti hylkäyksen.

Harmi vain, että lajin ollessa vielä lapsenkengissään, joudumme kilpailemaan siinä vielä ainoana parina, ja tavallisten agi-kisojen puitteissa. Mutta olemme kyllä oikein hyviä lajissa, mistä tuoreimpana osoituksena eiliset kilpailut Niihamassa. Teimme molemmilla radoilla todella hienot tulokset: hyppyradalta 25 pistettä ja agiradalta 35 pistettä, millä paransimme viime sunnuntaina tekemäämme ennätystä jälleen viidellä pisteellä! Mahtavaa kehitystä! Missä ovatkaan rajamme...

Uusi hieno lajimme kaipaa lisää kilpailijoita. Jos kiinnostuitte, ja koirassanne on ainesta tähän nopeutta, rohkeutta ja rämäpäisyyttä vaativaan lajiin, niin ottakaa yhteyttä.