Telkussa Bond pistää parhaillaan Pietarin keskustaa raunioiksi, joten on sopiva aika naputella pari riviä omista tuoreista rauniokokemuksistamme. Ja vaikka mieleni aika raunioina vielä onkin noista surkeista agi-kohelluksistamme, niin keskityn nyt ihan etsintäjuttuihin.

Olimme tänä iltana koko lauman voimin Sulkavuoren raunioilla (Aluepelastuslaitoksen harjoitusalueella), jossa TSE:lla oli vapaat reenit. Koiria siis tuli ja meni ehtimisensä mukaan paikalle reenaamaan pitkin iltaa. Minä lähdin Marikan houkuttelemana pitkästä aikaa maalimieheksi innokkaille nuuskuttajille. Olin myös ensimmäistä kertaa kyseisessä paikassa, joka on kyllä melkoisen mielenkiintoinen sekoitus betonia, auton raatoja ja renkaita, parakkeja, kontteja, kaivonrenkaita ja ties mitä rakennusromua. Paljon hyviä piiloja maalimiehille siis, ja koirille haasteellista puuhaa.

Meidän kanssa samoihin aikoihin paikalla olivat Esp.vesikoirat Rosy, Nemo ja Pilkku, hovawart Luka, Viljo-bortsu ja Bobby-corgi emäntineen. Pääsin maalimieheksi Nemolle, Pilkulle, Lukalle ja Viljolle, mikä olikin oikein hauskaa puuhaa. Joku voisi olla toista mieltä, jos kuulisi, että toimenkuvaani kuului piiloutuminen mm. "ruumisarkkuun" (oikeasti ihan vain nojallaan oleva korkea kaappi) ja maahan upotettuun kaivonrenkaaseen. Mutta mikäs sen hauskempaa, kuin odottaa em. kaltaisissa kätköissä sitä, että pimeydestä syöksyy innokas koira sinua nuuhkimaan, varsinkin kun et välttämättä tiedä minkä rotuinen ja kokoinen otus tuo on. Jännää puuhaa siis. No, nämä kyseiset karvakuonot olivat kyllä kaikki oikein mukavia ja mainioita tuttavuuksia.

Hienointa touhussa oli kuitenkin se, kun sai nähdä kuinka innoissaan koirat etsimisestä olivat. Ja kuinka taitavasti ne käyttivät neniänsä ja löysivät kaikki rauniohin kätkeytyneet maalihenkilönsä. Touhu vaatii koirilta myös rohkeutta, sillä eiväthän ne aina tunne entuudestaan kaikkia maalihenkilöitänsä, ja nuo onnettomat ovat välillä onnistuneet tunkemaan itsensä todella omituisiin ja hankaliin paikkoihin. Upeita otuksia siis! Ja todella hienosti koulutettuja!

Ja täytyy kyllä kehua vielä meidän Lilyäkin, joka teki Marikan kanssa oikein hyvää työtä. Tytsy nauttii etsinnästä täysin siemauksin ja näyttää touhutessaan suorastaan ylpeältä, kun saa tehdä niin kivaa työtä. Hyvä meidän tytöt! Olen teistä ylpeä.