Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Viime viikonloppu meni mukavasti Niinisalossa, jossa pidimme TSE:n ryhmämme kanssa jälleen tehotreeniviikonlopun.

Paikalle saavuimme perjantaina seitsemään mennessä, ja kamppeiden purkamisen jälkeen otimme pienet hakureenit majapaikan lähimaastossa. Kovan pakkasen vuoksi porukka jaettiin kahteen ryhmään, ja koirat odottelivat omaa vuoroaan lämpimissä huoneissaan. Koiruuksille otettiin max.2 maalihemmoa per kuono pienillä etäisyyksillä. Näin reenit saatiin vietyä läpi ilman paleltumia. Porukkamme vähemmän karvaiset jäsenet pääsivät tuon ulkoilun jälkeen saunomaan itsensä lämpimiksi. Saunan jälkeen saimme kuulla mielenkiintoista asiaa poliisikoirien työstä ja kouluttamisesta mukaamme Tampereelta saksanpaimenkoiransa Urhon kanssa reenailemaan lähteneeltä Marko S.:lta.

Lauantain ohjelmassa oli n.20 asteen pakkasesta johtuen reenailua sisätiloissa teemalla "päivä paloasemalla". Hanna S. (Sirpan matkatoimistosta) oli saanut järkättyä meidän käyttöömme Kankaanpään paloaseman ja siellä olikin mukavaa ja antoisaa touhuta rakennusetsinnän merkeissä. Henkilökunta esitteli rennosti asemaa ja työtänsä ja fiilis oli koko ajan sellainen, että olimme tervetulleita taloon. Isompia hälytyksiäkään ei tuona aikana ollut, joten yllättäviä tilanteita tyyliin mitätääkoiratekeesammutuspuvussani ei tullut eteen. Koirille tuli pitkästä aikaa - joillekin ensimmäisen kerran - kokemusta rakennusetsinnästä, ja kokeneemmatkin olivat ihmeissään parin savunhajuisen piilon kohdalla. Lily ja Sasha olivat kovasti touhuissaan paloasemalla, tekivät hienosti töitä, mutta kummallakin oli omat vaikeat paikkansa, joiden yhteydessä tuli mietittyä tarkemmin omaakin toimintaa koiran ohjaajana (omalla kohdallani tietenkin Sassukan kanssa). Illalla saunan lauteilla tulikin Markon kanssa käytyä antoisa keskustelu aiheesta.

Paloaseman rennossa ilmapiirissä intouduimme kuvauttamaan koiramme asiaan kuuluvaa taustaa vasten. Lotalle kiitos hienoista kuvista!

Paloasemalla vierähtikin sen verran kauan, että ruokailujen jälkeen totesimme ettei illalla enää oteta reenejä. Sen sijaan lähdimme parissa porukassa ulkoilemaan, ja minä suuntasin majapaikkamme edessä aukeavan järven jäälle Sasan kanssa. Mukaamme lähti Marko & Urho, Lotta & Tuisku ja Riitta & Helmi. Koirilla olikin mahtava juoksu- ja telmintätuokio lumisella jäällä. Meillä ihmisillä pääsi hiljalleen vilu hiipimään luihin ja ytimiin tuota iloista touhua seuratessamme, mutta sauna pelasti jälleen tilanteen.

Sunnuntaina pakkanen oli sitten hellittänyt jo alle 10 asteen, joten pääsimme tekemään viikonlopun viimeisen reenin ulkona ja näin hyödyntämään Niinisalon mainiota maastoa. Syvässä puuterilumessa kahlaaminen teki tästä reenistä hyvän kuntoilutapahtuman myös meille ihmisille. Koirat näyttivät nauttivan lumisessa metsässä juoksemisesta ja etsimisestä erityisen paljon ja niinpä maalimiehetkin lötyivät varsin ripeästi. Väsyneet ja onnelliset koirat ihmisineen pakattiin tämän jälkeen autoihin ja kotimatka aloitettiin jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan Niinisalon sotilaskodin edullisten eväiden nauttimisen jälkeen. Mahtava viikonloppu! 

Puuterilumen peittämillä rinteillä vetokoira on oiva apu:

Lily ja juoksemisen hurma:

Sasha löytää hankalaksi osoittautuneesta verhopiilosta maalimiehen:

Loppukevennys: