Juu eilen tuli sitten reenattua taas agilityä. Hassua muuten aina puhua tuosta lajista sen englanninkielisellä nimellä. Miksei kukaan ole voinut suomentaa tuota? Miten olisi ketteröinti? Katsokaas kun agility kerran tarkoittaa ketteryyttä, niin sen pohjalta lajin nimi voisi olla tuo. Tai sitten ei...ketteröinti - aika kökkö nimi.
Puhutaan siis agilitystä. Tai agista. Tai agiliidosta. Tai vain liitelystä. Agitaatio tarkoittanee jo ihan muuta. Pistäkääs tulemaan hyviä nimiehdotuksia tai itse käyttämiänne ilmaisuja tuosta touhusta!

No joo, kuten Litti sanoisi, takaisin reeneihin, joiden teemana oli käsittääkseni tiukat käännökset. Anu pisti meidät hiomaan hyppyjä ja niitä seuraavia tiukkoja suunnanmuutoksia niin, että säästäisimme aikaa ja askeleita. Apuna olivat jaakotukset (ohjaustekninen juttu josta aiemminkin olen höpissyt), joita harjoittelimme urakalla. Minulle tuo oli jo tuttua, joten tein hommat aika kivasti. Ainakin silloin, kun Teme muisti ohjata kunnolla. Kaverilla oli eilen hieman suunnat sekaisin. Kun jaakotukset alkoivat porukaltamme sujua, oli vuorossa monia tiukkoja käännöksiä sisältäneen radan läpikäyminen. Rataan ei tällä kertaa sisältynyt kuin yksi kontakti-este, puomi. Tuo meni hienosti ja ongelmitta - osuutta asiaan oli kieltämättä alastulokontaktin jälkeen sijoitetulla keitettyä naudankieltä sisältäneellä pakasterasialla. Tiukat käännöksetkin sujuivat kohtuullisen hyvin ja niiden yhteydessä rimatkin pysyivät paikoillaan.

Hyppy-ongelmani ilmeni tällä kertaa oikeastaan vain ns. helpoilla aidoilla, joilla rimat roiskuivatkin taas tuttuun tapaan. Tuohonkin löysimme kuitenkin lääkkeen, kun joku (taisi olla Kiden emäntä Tiina) keksi kehottaa Temeä olemaan näyttämättä kädellään mitään hypyissä, ja vielä olemaan sanomatta mitään. Minä tyttö hyppään kyllä kauniisti rimojen yli, kun saan sen rauhassa tehdä, ilman mitään sanoilla tai käsien huitomisella aiheutettua painetta. Temen tulee vain juosta mukanani osoittamassa liikkeellään minne olemme menossa. Niin, tiedän kyllä että se vaatii isännältäni kauheasti lisää liikettä. Ei muuta kuin reenaamaan nopeusominaisuuksia että pysyy vauhdissani.  Ja ketteryyttä - siitähän tässä lajissa nimensä mukaisesti on kyse.
"Reenaa reenaa, että mahrut porukkaan!" - tamperelainen kansanviisaus.