Kotona flunssaa potiessani pistän pari riviä ja joitakin kuvia Lilyn ja lauman eilisestä kahden reenin illasta.

Lilyn ja Marikan etsintäryhmän normaalisti perjantai-iltaisin olevat reenit oli tällä viikolla siirretty päivää aikaisemmaksi, sillä tänään ryhmän kaksijalkaiset jäsenet kokoontuvat suunnittelupalaveriin. Tämä tiesi laumallemme touhua ja tohinaa koko illalle, koska torstaisin L:llä on myös agility-reenit.

Ensiksi suuntasimme Jokikadulle VERA:n tiloihin, joissa TSE:n porukalla oli viimeinen mahdollisuus reenata ennen niiden purkamista, ja alueen jäämistä Ratinanrannan lukaalinomistajien tien alle. Tarjolla oli teollisuushalleja, kapeita käytäviä ja konttorikoppeja parissa kerroksessa, sekä vielä sopivassa määrin tyhjiä kaappeja ja sekalaisia tavararöykkiöitä piiloutumista ja etsimistä varten. Lily sai kunnian aloittaa tohun, olihan neidillä tiukka aikataulu seuraavien reenien painaessa päälle. Lilylle otettiin kaksi maalihenkilöä, ja etsiväkoiramme lähti innokkaasti nenä pystyssä tehtäväänsä suorittamaan. Tosi hienosti homma tulikin taas hoidettua ja ovelasti kätkeytyneet maalit löydetyiksi. Jälkimmäinen meinasi kyllä olla hankala - oli keksinyt niin ovelan piilon ja hajunsakin kiersi pienessä huoneessa niin hassusti. Hyvän harjoituksen jälkeen lähdin  iloisen neiti etsivämme kanssa kiiruusti suuntaamaan kohti Pirkkalaa, Marikan jäädessä vielä muiden koirien etsittäväksi.

Ehdimme navetalle vain hieman myöhästyen - onneksi tuo etsintäreenien ravaaminen isossa lämpimässä kiinteistössä oli jo palvellut lämmittelynä. Ajattelin, että se palvelisi myös Lilyä rauhoittavana tekijänä ja vaikuttaisi suotuisasti agiliitoon. Niin varmaan. Eipä otuksesta huomannut mitään suotuisaa vaikutusta. Ihan yhtä fanaattista meno oli taas kuin ennenkin, ja rimat saivat hypyissä kyytiä. Nämäkin reenit menivät siis lähinnä hyppyjen tuskailuun. Reenien positiivisinta antia olikin Lilyn siskonlikka Pimun vierailu paikalla. Suloinen karvapallero!

Tänään ohjelmassa onkin sitten palauttelua ja flunnsan parantelua. Allekirjoittanut jättää jopa futsal-reenit väliin - oho, olenkohan tulossa vanhemmiten järkevämmäksi...No, koiruuden kanssa toki tulee hieman liikuttua. Aamulenkillä kävimme Lilyn kanssa ihmettelemässä viiden asteen pakkasessa huurteista maisemaa ja jäätynyttä lähilampeamme. Ei talven tulossa mitään vikaa ole, jos se vain tulee pakkasen ja lumen kera, ja jättää loskat ja pluskelit vähemmälle.

Tässäpä siis kuvia (etsintäkuvat otettu peruskameran oman salaman, otsalamppujen ja pihalta kajastaneen kaupungin iltavalaistuksen tarjoamissa olosuhteissa, joten tuloksena oli omituisia otoksia, joista jokunen yllättävän onnistunutkin):

2043769.jpg
Malttamaton etsintäkoira koittaa irtautua hihnaan kahlitusta ruumiistaan.
2043770.jpg
"No joko saa mennä?"
2043773.jpg
Etsiväkoira työskentelee palava katse silmissään.
2043774.jpg
Pieni neuvonpito emännän kanssa on välillä paikallaan.
2043775.jpg
"Kyllä täällä jossain joku on!" Arvatkaapa missä?
2043777.jpg
"Hei! Täältä se haju tulee!"
2043778.jpg
"Mitä sää siä teit?!"
2043766.jpg
Ihmettelyä rannalla jäätyneen lammen.